Voorbeeld sollicitatiebrief

De tips voor sollicitatiebrieven schrijven zetten je aardig op weg om een succesvolle sollicitatiebriefbrief te maken. Maar, Jobadvies gaat nog verder. Goede voorbeelden maken helemaal duidelijk hoe je sollicitatiebrief eruit moet zien.

Op de volgende pagina’s vind je voorbeelden voor verschillende functies. Klik op de links hieronder om het voorbeeld te bekijken.

Hoe onze voorbeeld sollicitatiebrieven gebruiken?

Recruiters surfen ook op het internet. Zij lezen mee op deze website. Neem dus nooit zomaar een sollicitatiebrief over. Op deze site vind je voorbeelden, en gebruik ze dan ook als voorbeeld. Wanneer een recruiter merkt dat je je sollicitatiebrief niet zelf hebt geschreven, is de kans groot dat je de job misloopt.

Je erdoor laten inspireren en de schrijfstijl overnemen, dat kan natuurlijk wel.

Vergeet je CV niet

Geen sollicitatiebrief zonder CV! Bekijk hier onze CV voorbeelden of lees onze tips om je CV te schrijven.

Nog meer voorbeelden van sollicitatiebrieven nodig?

Surf even en je vindt tientallen voorbeelden. Een paar tips:

  • Jobsvandaag gratis sollicitatiebrieven: Solliciteren als arbeider of vertegenwoordiger? Download 50 gratis voorbeeld-brieven voor elke functie op Jobsvandaag.be
  • Infotalia: Op deze website vind je een handvol sollicitatiebrieven. Je kan ze downloaden in Word of PDF-formaat.
  • StepStone: StepStone biedt enkele zeer interessante voorbeelden aan. De sollicitatiebrieven worden ook beoordeeld. Ideaal om door te nemen vooraleer je begint te schrijven
  • Carrieretijger.nl: Specialisten van carrieretijger bespreken online de sollicitatiebrieven die bezoekers insturen. Het resultaat is een lijstje met uiteenlopende brieven, en een goede evaluatie. Zo vind je er voorbeelden van sollicitatiebrieven voor een junior productmanager, administratief medewerker, vertaler, verpleegkundige, etc. Er staan ook enkele voorbeelden voor stage sollicitaties.
  • sollicitatiebrieven.net: Een goede site met meer dan 30 sollicitatiebrieven. Enkele functies die er aan bod komen: boekhouder, medewerker planning, receptioniste, fysiotherapeut, vertegenwoordiger, verkoopster, etc.
  • Internet-index: Op deze website staan 5 sollicitatiebrieven, o.a. voor een medewerker sanitair