Voorbeeld sollicitatiebrief verkoopster

Op deze pagina vind je een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een verkoopster. Hier vind je alle voorbeelden.
Ontdek verkoop-vacatures in jouw regio >

Sollicitatiebrief

Geachte meneer Vermaelen,

Gisteren werd ik gebeld door een kennis van mij en eveneens werkneemster bij Colruyt, Mieke Roeve, om mij te verwittigen van een openstaande vacature in de winkel in Herentals. Ze hoefde maar twee zinnen te zeggen en ik was al dolenthousiast!

Ik rondde twee jaar geleden mijn secundaire studies in de richting verkoop af in het Stedelijk Handelsinstituut te Merksem. Ik ben dan onmiddellijk gestart in een verkoopsfunctie aan de kassa in een kleine supermarkt, wat ik ook steeds graag gedaan heb. Verkoop ligt mij: ik hou van het contact met de klant, ben steeds blij de mensen verder te kunnen helpen met hun vragen en de bedrijvigheid in een supermarkt spreekt mij aan.

De laatste maanden is het echter beginnen te knagen omdat ik weet dat er meer potentieel in mij schuilt. Ik zou graag wat meer afwisseling en verantwoordelijkheid hebben en toch het contact met de klant behouden.

En dat is exact wat deze vacature bij Colruyt te bieden heeft! Mieke vertelde me dat het ging om een veelzijdige functie, waarbij de werknemer ingeschakeld zou worden in verschillende afdelingen van de winkel. Bovendien zou hij / zij verantwoordelijk zijn voor regelmatige controles of de winkel er netjes bijligt.

Ik zou enorm graag uw team komen versterken in deze functie. Ik hoop dat ik de kans krijg in uw winkel aan de slag te gaan en er mijn zin voor initiatief en talenten als verkoopster te tonen.

Vriendelijke groeten,

Lisa Kampen