Voorbeeld sollicitatiebrief secretaresse

Hieronder vind je een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een job als administratief assistent of medewerker.

Let op, we hebben in dit voorbeeld niet gelet op de opmaak van de brief. Inhoudelijk is alles OK, maar hoeveel witregels je waar moet gebruiken, dat lees je op de pagina met lay-out-tips voor sollicitatiebrieven.

Meer voorbeelden zien? Ontdek al de voorbeeldsollicitatiebrieven. Ontdek onze geweldig handige schrijftips voor sollicitatiebrieven.

Speel je graag op zeker? Laat je brief dan nalezen, verbeteren of vertalen door een van onze professionals. Meer informatie over onze copywriting service.

Magali Vanhove
Berkstraat 5
2000 ANTWERPEN
GSM-nr.: 0474 55 66 66
E-mail: magali.vanhove@telenet.be

Sara Verdonck
SOS Open Keuken
Gevelstraat 123
2000 ANTWERPEN

Vacature administratief secretaresse

Geachte mevrouw Verdonck

Ik las vanmorgen op de website van VDAB de vacature voor een administratief secretaresse bij SOS Open Keuken. Als nieuw afgestudeerde bachelor Office Management Assistant ben ik erg geïnteresseerd. Ik sta volledig achter de missie van SOS Open Keuken en zou me graag inzetten voor deze mooie organisatie.

Ik heb al een aantal fijne ervaringen gehad. Zo startte ik een project op om voor een lokale vrijwilligersorganisatie een administratieve structuur op te zetten. Het resultaat? Een efficiëntere werking voor de organisatie, en een leerrijke ervaring voor mij. Ik ben erg leergierig en ben bereid mij voortdurend bij te scholen. Ik geloof daarom dat ik erg geschikt ben voor deze vacature.

Ik ben zeer nieuwsgierig naar de werking van jullie organisatie en wil er dan ook graag eens met jullie over praten. In de bijlage vindt u ook mijn cv.

Met vriendelijke groeten

Magali Vanhove

Bijlage: CV

Commentaar bij deze brief

Wat vinden we goed aan deze brief?

  • Persoonlijke aanspreking.
  • Vermeld altijd de vacature waarvoor je solliciteert, daarna je kwaliteiten en werkervaringen.
  • Twee korte paragrafen waarin je je kwaliteiten en ervaring toelicht.
  • Illustreer met voorbeelden.
  • Sluit af door te zeggen waarom je uitkijkt naar een ontmoeting.
Share This