Werk zoeken via wervings- en selectiebureaus

Wat is een selectiebureau?

Een selectiebureau is een HR-bedrijf dat op zoek gaat naar geschikte kandidaten voor uiteenlopende functies. Anders dan bij interimkantoren gaat het om vaste betrekkingen. Selectiebureaus richten zich meestal ook op hogere profielen (directieniveau, seniors, etc.).

Hoe kom je in contact met een selectiebureau?

In contact komen met selectiebureaus en zo een job vinden op niveau kan op verschillende manieren:

  • Selectiebureau zoekt actief (headhunting): Selectiebureaus contacteren je zelf en nodigen je uit om op gesprek te komen. Bij headhunting gaat het initiatief uit van van het selectiebureau.
  • Bestand met potentiĆ«le kandidaten: Selectiebureaus kopen databases of leggen een eigen bestand aan met interessante profielen. Wie een job zoekt kan zich inschrijven, vaak op de website van het selectiekantoor.
  • Personeelsadvertenties: Selectiebureaus plaatsen personeelsadvertenties, vaak in gespecialiseerde media, bijvoorbeeld vakbladen.

Hoe werkt een selectiebureau?

Een selectiebureau gaat op zoek naar de ideale match tussen job en kandidaat. Om goed resultaat af te leveren analyseert het selectiebureau vooraf nauwkeurig de jobinhoud en de capaciteiten en verlangens van de kandidaat. Het is daarom dat je als kandidaat vaak naar een assesment center wordt gestuurd en daar allerlei testen moet afleggen.

Welke selectiebureaus zijn er in Belgiƫ?

Kijk eens op de websites van deze selectiekantoren:

Share This